Részt vettem a Praktika és a Multifelt Factory közös pályázatán

A Facebookon jelent meg a Praktika Magazin és a Multifelt Factory közös pályázata, mely azonnal felkeltette az érdeklődésemet.

A pályázatra egy tárgy elkészítésének leírását kellett beküldeni fotókat és videót is mellékelve. Nekem sok fényképem volt már a filc szívekről, és volt egy videóm, melyben az látható, ahogy a varrógépem varrja a díszítő mintát a filcre. A jutalom egy filccsomag és a Praktika oldalán való megjelenés.

Az alábbi leírást küldtem be: Filc szívek készítése Valentin napra

Nagyon szeretek filccből készíteni különböző apróságokat. Most díszített szíveket varrtam filcből és dekorfilcből. Természetesen nagyon sokféle díszítés lehetséges (csipke, gyöngy, kézi hímzés, gomb, stb), most a gépi díszítő öltéseket választottam.

Elkészítés lépései:

  1. A varrógépemmel díszítő öltéseket varrtam az anyagokra. (ld. videó).
  2. A sablon segítségével kivágtam a szíveket.
  3. Két elemet színével kifelé összeillesztettem, és pelenka öltéssel hímzőfonallal kézzel összevarrtam. Lehet két különbözően díszítettet, vagy más színűt is összefogni.
  4. A kis nyíláson vatelinnel kitömtem a szívet, majd végigvarrtam.
  5. Egy akasztót kötöttem rá hímzőfonalból.
  6. A végső fázis a fényképezés, ehhez egyrészt fehér, másrészt rusztikus, sötét hátteret választottam. Szerintem ez utóbbi lett az érdekesebb.

Google mappában mellékeltem a képeket és a videót. Már aznap este megérkezett a válasz, hogy bekerültem az első tízbe, úgyhogy nyertem! Majd kis idő múlva meg is jelent az írásom a Praktika blogján.

 

Share if you like it