Kép készítése log cabin technikával

A 2018. március 24-i varrónapra készülődve én is elkezdtem egy log cabin technikával készülő képet.

A Hunyor Foltvarró Körben szoktunk közösen anyagot vásárolni. A kész anyagokat felvágjuk 7 cm széles csíkokra, és ezekből ún. jelly rollt készítünk. Ez egy anyagcsomag, mely 7 cm-es csíkokat tartalmaz, valamilyen téma szerint összeválogatva. Itt három szín dominál: a rózsaszín, a lila és a zöld. Nagyon szeretem ezt az összeállítást, de eddig nem varrtam belőle sem takarót, sem mást.

Na, most eljött az ideje...

Először is kiválasztottam az anyagcsíkokat, majd felvágtam, tulajdonképpen elfeleztem őket, hiszen a 7 cm-es csíkokból túl nagy kunyhó jönne ki. Így 3,5 cm-esek lettek a csíkok, a közepük 4x4 cm-es négyzet. Majd nagyjából kitalálva a koncepciót, megvarrtam az első blokkokat.

A helyes eljárás az lett volna, hogy papíron megtervezem, kiszínezem a képet, és utána állok neki a szabásnak, varrásnak - de ez nem mindig van így, most sem. Akkör jön a bontás...

Ezután elkezdtem összevarrni a blokkokat, majd még varrtam néhányat, hogy meglegyen 15 darab, ugyanis a kész munka mérete 60x100 cm lesz - ha nem is tökéletesen pontosan, de ez a cél.

Ezután összevarrtam a blokkokat, így elkészült a kép fő része. Itt tartok most, remélem a keret és a tűzés is hamarosan készen lesz és megmutathatom a kész munkát.

 

 

 

 

 

 

Oszd meg, ha tetszett