Magamról

Már gyermekkoromban is nagyon szerettem alkotni, majd húszéves koromban megismerkedtem a foltvarrással, mely azonnal a szenvedélyemmé vált. A foltvarrók azt szokták mondani, hogy tulajdonképpen a semmiből hozunk létre valamit - szerintem ez az igazi kreativitás.

Az alkotás lehet hasznos dolog, vagy „csak” olyan ami gyönyörködtet, de általában mindkét értéket hordozza magában. A foltvarrás lehet valakinek hobbi, másnak a művészi kifejezés eszköze, de hatalmas közösségszervező erővel bír, és nem utolsósorban üzlet is. Népszerűsége egyre terjed, az Internet által elsősorban. Mindezekre bizonyítékot jelentenek az országos valamint nemzetközi foltvarró találkozók és kiállítások, melyek tömegeket vonzanak.

Korábban hobbi szinten foglalkoztam a varrással, a családomnak, barátoknak, ismerősöknek varrtam; az Önindító 2016 program jó lehetőséget adott számomra, hogy professzionális szintre fejlesszem a vállalkozásomat. A foltvarrással a célom az, hogy sokszínűbbé tegyem az emberek életét, hétköznapjait. Egyedi használati, lakberendezési és dekorációs tárgyakat, játékokat készítek patchwork és egyéb technikákkal. Terveim közt szerepel egy kis mühely létrehozása, ahol egy-két alkalmazottal fogunk alkotni.

Jelenleg azon dolgozom, hogy megtaláljam azt az utat, azt a stílust, ami csak rám jellemző, ami kifejezi az egyéniségemet. Szeretem az élénk színeket, érdekes kontrasztokat.  Nagyon fontos számomra a kreativitás és a minőség. A tradicionális munkák mellett nagyon kedvelem a modern és artquilteket is, ahol tényleg szabadon lehet engedni a fantáziát, és variálni a különböző technikákat. Tervezem, hogy munkáimmal minél több hazai és nemzetközi kiállításon szerepeljek.

Bölcsészkaron végeztem, nagyon érdekel a művészet- és kultúrtörténet, szeretek e területeken kutatni. Terveim között szerepel kollekciók létrehozása, melyet különböző témák ihletnek: Commedia dell’ Arte; ősi kultúrák (egyiptomi, perzsa); tündérvilág. A későbbiekben szeretném elsajátítani a bábkészítés mesterségét is.

Oszd meg, ha tetszett